Máte radi hrnčekové recepty? Ja áno. Nie je z nich veľa riadu a sú rýchle. Stačia Vám len potrebné suroviny, hrnček, miska a forma. Presne taký je aj tento recept na orechovú bábovku.
Suroviny
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček jemného kryštálového cukru
1 hrnček mletých vlašských orechov
½ hrnčeka mlieka
½ hrnčeka oleja
2 celé vajíčka
1 balíček prášku do pečiva.
Postup.
Najskôr si zapnite rúru na 150°C. Potrebujeme ju vyhriatu a nakoľko príprava cesta nie je dlhá čas na vyhriatie inak nezískate.
Všetky suroviny dajte do jednej misy a poriadne premiešajte. Ak ste zvyknutí miešať vajíčka s cukrom zvlášť a postupne k nim pridávať zvyšné ingrediencie môžete, ale dá sa to aj bez toho.
Formu na bábovku vymastite a vysypte múkou. Do takto pripravenej formy nalejte cesto a dajte piecť. Pečte na 150 – 160°C asi 45 minút. Nezľaknite sa. Bábovka bude tmavšia, vďaka orechom.
Bábovku vyklopte z formy. Nechajte ju vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Môžete ju poliať aj obľúbenou polevou.
Vylepšenie
Do cesta môžete pridať dve polievkové lyžice rumu, alebo dve polievkové lyžice kávy (instantnej) .
Ak máte radi orechy, môžete do bábovky okrem pomletých orechov pridať aj posekané vlašské orechy.
Čokoládou v bábovke nič nepokazíte. Keď dáte cesto do formy pohádžte tam kúsky posekanej horkej čokolády a dajte piecť.
Zdroj pixabay.com