Tvarohové buchty môžu byť hotové aj za pár minút. Ak sa Vám nechce čakať na vykysnutie droždia a podkysnutie cesta môžete skúsiť recept na tieto tvarohové buchty. Určite si vo Vašom jedálnom lístku nájdu svoje miesto a stanú sa synonymom rodinnej pohody.
![Buchty s hrozienkymi(Zdroj: https://pixabay.com/sk/hot-cross-%C5%BEemle-675912/)](https://drlife.sk/wp-content/uploads/2017/08/hot-cross-buns-675912_1280-1024x682.jpg)
Cesto
250 g tvarohu
2 vajcia
5 lyžíc kryštálového cukru
½ čajovej lyžičky soli
1 balíček vanilkového cukru
250 g hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
hrozienka
1 lyžica mlieka – na potretie
Postup
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme tvaroh a múku, do ktorej sme dali prášok do pečiva a hrozienka. Všetko poriadne premiešame.
Na pekáč dáme papier na pečenie, ktorý potrieme olejom, alebo maslom. Mokrými rukami vytvárame z cesta menšie buchty, ktoré ukladáme na pekáč.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C asi 12 minút. Potom buchty potrieme mliekom a dáme dopiecť – 5 minút pri teplote 190-200°C.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Ak Vám buchty zostanú aj na druhý deň, stačí ich len prihriať v mikrovlnnej rúre a budú zas ako čerstvé.