Najznámejšie sú buchty s tvarohovou plnkou. Tvarohová plnka sa dá pripraviť na viac spôsobov. Či už dáte prednosť jednej, alebo druhej je na Vás.
Tvarohová plnka I.
250 g tvarohu
100 g práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
1 žĺtok
Všetko spolu dobre premiešame a plníme buchty
Tvarohová plnka II.
250 g tvarohu
100 g práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
1 žĺtok
Kôra z 1 citrónu
Hrozienka
Všetko spolu dobre zmiešame a plníme buchty
Tvarohová plnka nemusí chutiť každému. Preto sa ešte nemusíte vzdávať tejto úžasnej pochúťky. Buchty môžete plniť aj inými sladkými ingredienciami. Určite Vám budú chutiť.
Maková plnka
150g mletého maku
180ml mlieka
60 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
Všetko spolu zmiešame a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni kým nám táto zmes nezhustne. Počkáme kým plnka vychladne a plníme do buchiet
Orechová plnka
100ml mlieka
80 g kryštálového cukru
160 g mletých vlašských orechov
1 balíček vanilkového cukru
Mlieko s cukrom privedieme do varu a pridáme doň orechy. Chvíľu povaríme, keď je zmes dostatočne hustá odstavíme ju zo sporáka. Počkáme kým vychladne a môžeme ňou plniť buchty.
Lekvárová plnka
Táto plnka je jednoduchá a rýchla. Jahodový, ríbezľový, marhuľový, … do buchiet môžete dať akýkoľvek lekvár. Jediný problém aký sa môže naskytnúť je s hustotou lekváru. Ak je lekvár príliš hustý môžete ho trochu zriediť s vodou.
Zdroj: pixabay.com